trešdiena, 2012. gada 30. maijs

Nedēļas burts - Ģ

Jauna nedēļa, jauns burtiņš. Šoreiz burtu ģenerālis "Ģ". 

Standartprocedūra - burtiņu aplikācija.






Skaņu maisiņš.


Vēl viens latviešu alfabēta burts, kuru - kā izrādās - sevišķi daudz nelieto... :) Tāpēc arī maisiņa saturs visnotaļ minimāls:

  • Rīgas ģerbonis;
  • Latvijas ģerbonis;
  • ģimenes foto.


Krāsojamās lapas.




Vienu krāsoja Anna pati, otru drīkstēju izkrāsot es un trešā tika visžēlīgi izsniegta brālītim. Viņš gan diez ko ieinteresēts nebija... :) 

Lapas atrastas te:


Mazliet ģeometrijas.



Katru figūru pašu par sevi jau Anniņa sen pazīst, mana doma bija uzsvērt vārdu "ģeometrija" un, ka tās visas ir ģeometriskas figūras. Nu, jā. Lielu atsaucību, kā redzams, šis darbiņš neizraisīja... Darba lapa no star.krokotak.com. (Nevaru gan atrast tieši šo lapu, bet tur ir daudz visvisādas labas lietas.)


Ģerboņi.
Lielu uzmanību šai nedēļā veltījām ģerboņiem. Pati sev atklāju, ka vārdu "ģerbonis" raksta ar īso "e". Hmm, mūžu dzīvo, mūžu mācies. :) Un visai ģimenei par prieku - uzzinājām, ka Latvijas valsts ģerboni radījuši 2 grafiķi, no kuriem vienam vārdā Vilis Krūmiņš (arī Annas un Pētera opi tā sauc)!

Pamatā izmantojām šo grāmatu:

Autore: Iveta Kļaviņa, nopērkama Zvaigzne ABC

Sākumā izlasījām visu vērtīgo informāciju un tad... sagriezām! :) Vīrs komentēja, ka rādu labu priekšzīmi bērniem, ko ar grāmatām darīt, bet... Nu, mums patiešām noderēja tie smukie krāsainie ģerboņi (kā redzams Skaņu maisiņa saturā un spēlē mazliet tālāk). Turklāt tas sanāca daudz lētāk nekā to visu krāsaini izprintēt.


Ģerboņu un ģeogrāfijas spēle.
"Ģ" nedēļas galvenais notikums - ģerboņu un Latvijas ģeogrāfijas spēle. Mans prieks un lepnums - pati izdomāju un pati uztaisīju! :)



Pašu Latviju gan es netaisīju. To Anniņa saņēma dāvanā savā pirmajā dzimšanas dienā no jau pieminētā lieliskā, radošā opja. Kontūra gatavota no komateksa, ir diezgan liela un bieza. 



Ģerboņus izgriezām no iepriekšminētās grāmatas "Latvija. Ģerboņi." Uzlīmējām uz stingrāka papīra un "ielaminējām" - aplīmējām ar līmpapīru. (Rakstu daudzskaitlī, jo Anna šai procesā piedalījās par 100%.)

Izvēlējāmies to pilsētu ģerboņus, kas mums kā ģimenei nozīmīgas, un tos, kas Annai iepatikās sava izskata dēļ (piemēram, Brocēnu ūdensrozes un Kuldīgas princesi :) ).

 


Pie kontūras tie stiprināmi ar "ļipučkām". Mīkstā puse pielīmēta pie kartes, asā - pie ģerboņa.



Vēl derētu iekļaut kādu pašpārbaudes elementu. Varbūt. Kādreiz. Jo - pārsteidzoši, bet fakts - savus 10 ģerboņus Anna iemācījās uzreiz. (Pārsteidzoši, jo pati līdz šim atpazinu, labi, ja Siguldas ģerboni. Toties tagad zinu šos visus! Ko tik nevar iemācīties, mācoties kopā ar bērniem!! :) ) 





Vēl mazliet ģeogrāfijas.
Atkārtojot Spēlēsim skolu nodarbībās apgūto un nostiprinot burta "Ģ" skanējumu, darbojāmies pie ģeogrāfijas projekta "Es uz kartes".


Par to vairāk pastāstīts citā ierakstā - šeit.


Un kā jūs mācāties savus burtiņus?



Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...