otrdiena, 2012. gada 29. maijs

Es uz kartes

Šis projektiņš bija manā prātā kopš pirmo reizi par to izlasīju. Galvenokārt tāpēc biju nepacietīga sākt ģeogrāfijas studijas kopā ar Evelīnu un viņas bērniem, par ko varat lasīt Spēlēsim skolu 1, Spēlēsim skolu 1 - turpinājums un Spēlēsim skolu 2 (pagaidām ar aprakstiem tālāk neesam tikušas, bet runā, ka drīz būs... :) ).


Tātad - Es uz kartes! Kā kopsavilkums un atkārtojums Spēlēsim skolu nodarbībās apgūtajam un lieliski iederīga aktivitāte Nedēļas burta - Ģ studijās (2 zaķi ar vienu šāvienu :) ).





Doma it kā vienkārša - kā atrast sevi uz kartes. Vispirms jau planēta:



Šo Annai vislabāk patika taisīt. Tik daudz zvaigznīšu... Kur lai visas pielīmē??? Un ko tad darīsim ar tām, kas paliek pāri?..



Tālāk - pasaules daļa.


Tāda pabāla, bet savu uzdevumu paveic.
Turpinām ar kontinentu:


No visām valstīm Anniņa gribēja izkrāsot tieši Krieviju. Saku, ka tā jau nemaz vairs nav Eiropa. Bet tas nav arguments! Kārtības labas, palūdzu atrast un izkrāsot Latviju arī. :)

Un te, lūk, viņa - mūsu valsts!
 


Man iepatikās ideja "izdurstīt" (ar īlenu) no putu papīra Latvijas kontūru. Taču tad, kad vajadzīgs, nekur nevarēju to atrast. Tā nu iztikām ar parastu papīru. Un rezultāts man tīri labi patīk. Starp citu, tie rozā ķeburiņi uz kartes ir cilvēki. Jo Latvijā taču bez karoga, putna un naudas esot arī daudz cilvēku!



Kad Latvija sasniegta, meklējam pilsētu:



Arī ģerbonis fonā - tas iekļaujas Ģ nedēļā.

Tālāk meklējam īsto ielu - mūsu iela:


(Tur skaisti bija - un joprojām ir - uzrakstīts arī ielas nosaukums, bet bloga vajadzībām to aizkrāsoju...)

Un gandrīz jau klāt esam! Atliek vien izvēlēties īsto māju un dzīvokli.


(Arī mājas attēlu es tomēr šeit nelikšu. Bet kartīte izskatās tā - vidū pielīmēta fotogrāfija ar māju no ielas puses un apakšā uzrakstīts mājas numurs.)

Lielākā daļa uzrakstu ir Annas pašas rakstīti - gan burti, gan cipari. Vietām pierakstīju vien - "mana" un "valsts", "pilsēta" vai tml.

Projekts netapa vienas dienas laikā. Varbūt jāsaka - gluži kā Rīga, tas nekad nebūs gatavs. :) Kaut ko vēl vienmēr varētu pievienot. Bet mums sanāca, šķiet, 3 dienas ko darīt. Pa drusciņai, pa drusciņai... 

Sākumā jau sabijos, ka šis būs kārtējais darbiņš, kas mani iejūsmo, bet meitai gan ne visai... (Pirmajā dienā kaut kā īsti nevedās mums tā sadarbība.) Bet par brīnumu (un prieku man!!!) jau nākamajā rītā Anniņa pati prasīja, vai varam taisīt tālāk karti! Jeij!!

Vēl piebildīšu, ka apļus, kartes un uzlīmes biju sagatavojusi jau iepriekš. Katru attēlu taisot mazliet parunājām, kas tad tas īsti ir un kas tur īpašs (tā arī noskaidrojās, ka Latvijā ir daudz cilvēku :) ).

Un idejas pirmavots šeit - Counting Coconuts! :) Paldies Tev, Mari-Ann!! 




Paldies par jūsu komentāriem!






4 komentāri:

  1. Super! :) Nu man arī viss ir skaidrs par šo aktivitāti un ir arī iekāriens to ar Adrianu tomēr izdarīt! :) Paldies!

    AtbildētDzēst
  2. Atbildes
    1. Ir forši! Iesaku izmēģināt. Gan pašam interesanti, gan bērnam. :) Un vismaz mūsmājās - joprojām nav zaudējis aktualitāti. Ik pa brīdim tiek cilāts un vēlreiz un vēlreiz pārspriests.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...