sestdiena, 2012. gada 22. decembris

Otrās 7 Adventa dienas

Atskats uz otro Adventa nedēļu un paveiktajiem darbiņiem.

 

8.decembris - Taisām "sniega" plastalīnu!

Mans pirmais pašas gatavotais plastalīns! Un patiešām izdevās. Un patiešām ir vienkārši! Izņemot to daļu, kur verdošais ūdens ar rokām jāiemīca miltos... Es tomēr ņēmu talkā koka karoti. ;) Taisīju pēc Līgas Kristas ieteiktās receptes. Vienīgi kviešu miltu vietā ņēmu kukurūzas cieti, jo kaut kur izlasīju, ka tad sanākšot baltāks. (Jūs zinājāt, ka kukurūzas ciete un kukurūzas milti nav viens un tas pats? Tagad es arī zinu! :D)






Sanāca vesels spainītis (bildē nav redzams viss, daļa ir citos trauciņos). Daudz lētāk kā pirkt veikalā! Un var pievienot krāsas un smaržas pēc savas gaumes un vajadzības. Šo noteikti darīsim (taisīsim) vēl! 

Pē izbaudīja jaunās sajūtas visā pilnībā - sadrupināja sīkās, smalkās drumstalās! :D


Un šobrīd "sniega" plastalīns ir viena no mūsu "Kamēr mamma taisa pusdienas/brokastis/kaut ko citu" virtuves aktivitātēm. 





9.decembris - Salmiņu eglīte!

Vēl viens uzdevums, kas priecē manu sirdi. JO - arī Pē ar lielu entuziasmu piedalījās (diez ko bieži tā pagaidām negadās..)!!! 




A savai eglītei salmiņus sākumā grieza pati. Bet tad uzvarēja vēlme pēc skaistuma un harmonijas (t.i., precizitātes) un griezšanas daļu nācās pārņemt man... Pē, savukārt, vēl īsti nevedas ar to griezšanu, tāpēc uzreiz pieteicos palīgā. Un precizitāte viņam bija visnotaļ vienaldzīga! Ņēma salmiņus kā pagādījās un tik lipināja klāt! :)





Pē un A eglītes.

10. decembris - Ziemassvētku vārdu spēle!
It kā plānota bija cita, bet galu galā spēlējām savu jau zināmo pagājušā gada spēli - Burtu bingo



No maisiņa ņem burtiņu un skatās/domā, vai uz manas kartītes ir vai nav tāds burts.


11. decembris - Taisām papīra sniegpārsliņas!
Šī arī nodarbe, ko jau izmēģinājām iepriekšējā gadā - sniegpārsliņu griezšana. Pagājšgad tapa "aizkari" A istabā, šogad - sniegpārsliņas nolaidās uz apsveikuma kartiņām un dāvanām.



Mēs gan vēl neesam izmēģinājuši, bet pieredzējušākiem griezējiem varbūt noder šādas paraugpārsliņas (zīmējums, kā griezt, lai sanāktu skaisti).



12. decembris - Olu kastīšu un vates sniegavīri!

 



13. decembris - Taisām apsveikuma kartiņas kaimiņiem!
O-o! Nevienas bildes... :/ Bet taisījām visādas. Un arī šādas (paskatieties gan to saiti! ļoti skaistas kartiņas. manuprāt..)



14. decembris - Piparkūkas ar stikla lodziņiem!
Te sākas "melnais caurums" - šai dienā netapa nekas! ;) Bet domāju, ka piparkūkas ar stikla lodziņiem vēl uzcepsim. Varbūt jau šodien!

Tomēr principā piparkūkas ceptas tika. Bērni kopā ar tēti cepa un arī apgleznoja.



Tiktāl tik labi. Par trešo Adventa nedēļu jāsaka, kā ir - nenotiek gandrīz nekas no ieplānotā! Īstajās dienās nepavisam ne. Mazais K atnācis ar savām prasībām. ;) 
Bet ziema jau vēl kādu laiku būs. Tā ka domāju - lielākā daļa ideju vēl noderēs.

Līdz vēlākam!



Paldies par jūsu komentāriem!





2 komentāri:

  1. Jā, ar maziem bērniem grūti ko iplānot. Vismaz mums arī. Tāpēc es J adventa kalendārā dienas uzdevumu lielieku iepriekšējā vakarā, vai dažkārt no rīta.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Piekrītu. Tāpēc mums arī šogad daži uzdevumi pārceļas uz nākamo vai kādu citu brīvāku diena. Tomēr ir labi vismaz prātā salikt aptuveno plānu, man tas kaut kā palīdz saņemties uz darbošanos. :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...